Domači mlinci s kislo smetano, zabeljeni z zaseko

Pregrešno žmohtni. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.

Sestavine

– 300 g moke
– 1 jajce
– 1 zvrhano žlico kisle smetane
– približno 150 ml vode
– sol
– zaseka za zabelo

Priprava

1. Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo pokritega počivati par minut. Testo nato razdelimo na 8 delov in ga razvaljamo na debelino noževe konice. Lahko si pomagamo tudi s strojčkom za testenine. Zaplate testa odlagamo na papir za peko in jih pustimo približno 15 minut na zraku, da se testo nekoliko posuši.

2. Mlince pečemo na 180 stopinjah, dokler niso trdi in suhi. Suhe mlince nalomimo na večje kose, vodo zavremo in solimo, nato pa vanjo potopimo mlince, ogenj ugasnemo in posodo pokrijemo s pokrovko. Ko mlinci priplavajo na površje, se napijejo vode, jih odcedimo. Odcejane zabelimo z zaseko ali praženimi ocvirki.

Receptura in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Preberite še: Napake, ki jih delate kot gostitelj

 

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana