Domači prijatelj po receptu Lee Grom

Odpri galerijo
A+ A-
Hrustljavi piškoti, ki jih obožujemo v družbi dobrega čaja ali kave, so še posebno priljubljeni zaradi neverjetno preproste priprave.
Domači prijatelj s pirino moko
Za 12 piškotov. Trajanje: 1 ura + ohlajanje.
- 1 jajce
- 80 g kokosovega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- pomarančna lupinica
- 120 g pirine moke
- ščepec sode bikarbone
- 1 žlica ruma
- ščepec soli
- 90 g brusnic
- 60 g lešnikov
Priprava
1. Pečico vključimo na 170 stopinj.
2. V planetarni mešalnik dodamo jajce, kokosov in vaniljev sladkor ter s šestžično metlico stepamo 4 minute.
3. Mešalnik ugasnemo in dodamo pomarančno lupinico, pirino moko, sodo bikarbono, rum in sol. Na nizki hitrosti mešamo toliko časa, da se sestavine med seboj povežejo.
4. Na koncu dodamo še brusnice in lešnike.
5. Na pripravljen pekač, obložen s papirjem za peko, prenesemo celotno testo in ga oblikujemo v podolgovat hlebček.
6. Pečemo 25 do 30 minut.
7. Še topel hlebček narežemo na približno 10 do 12 mm debele piškote.
8. Piškote preložimo na rešetko za ohlajanje in nato v posodo s pokrovom.
9. Piškoti bodo v zaprti posodi zdržali do 5 dni.
Priporočamo še: 7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
Datum Objave: 21.10.2022 ob 10:10