Drobljenec z jabolki in robidami

Preprosta sladica, kateri sočnost daje sadje, hrustljavost pa skorjica iz kosmičev, oreščkov, maščobe in sladkorja.

Sestavine

– 6 manjših jabolk
– skodelica robid
– 50 g kokosovega sladkorja
– sok pol limone
– ščep cimeta v prahu
– žlica koruznega škroba

Drobljenec
– 100 g ovsenih kosmičev
– 100 g orehov
– 40 g mletih mandljev
– 60 ml javorjevega sirupa
– 60 ml stopljene kokosove maščobe
– ščep soli

Priprava

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jabolka narežemo na četrtine in odstranimo peščišča. Četrtine narežemo na kocke in stresemo v posodo, v kateri bomo pekli drobljenec. Dodamo robide, sladkor, limonov sok, cimet in škrob ter dobro premešamo.

2. Za drobljenec stresemo v skledo orehe in jih s prsti podrobimo, da ne ostanejo vse polovičke cele. Dodamo ovsene kosmiče, mandlje, javorjev sirup, kokosovo maščobo in sol. S prsti zmešamo, da se sestavine povežejo. Drobljenec razporedimo po sadju, ni treba, da je enakomerno, lahko ostane kakšen večji kupček drobljenca.

3. Pečemo 40 minut, da dobi po vrhu lepo barvo in postane hrustljav. Drobljenec zajemamo z večjo žlico in ponudimo v skledici. Najboljši je, dokler je še topel.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Poskusite še: Skutni rezančki z breskovo omako

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana