Odprta Kuhinja

Drobljenec z jabolki in robidami

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta sladica, kateri sočnost daje sadje, hrustljavost pa skorjica iz kosmičev, oreščkov, maščobe in sladkorja.


Sestavine


- 6 manjših jabolk
- skodelica robid
- 50 g kokosovega sladkorja
- sok pol limone
- ščep cimeta v prahu
- žlica koruznega škroba

Drobljenec
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g orehov
- 40 g mletih mandljev
- 60 ml javorjevega sirupa
- 60 ml stopljene kokosove maščobe
- ščep soli

Priprava


1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jabolka narežemo na četrtine in odstranimo peščišča. Četrtine narežemo na kocke in stresemo v posodo, v kateri bomo pekli drobljenec. Dodamo robide, sladkor, limonov sok, cimet in škrob ter dobro premešamo.

2. Za drobljenec stresemo v skledo orehe in jih s prsti podrobimo, da ne ostanejo vse polovičke cele. Dodamo ovsene kosmiče, mandlje, javorjev sirup, kokosovo maščobo in sol. S prsti zmešamo, da se sestavine povežejo. Drobljenec razporedimo po sadju, ni treba, da je enakomerno, lahko ostane kakšen večji kupček drobljenca.

3. Pečemo 40 minut, da dobi po vrhu lepo barvo in postane hrustljav. Drobljenec zajemamo z večjo žlico in ponudimo v skledici. Najboljši je, dokler je še topel.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Poskusite še: Skutni rezančki z breskovo omako

Datum Objave: 22.8.2017 ob 18:08

Več iz te teme:

hitro in enostavnosladkoOkusnopreprostodrobljenecjabolkagranola

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja