Odprta Kuhinja

Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom

Odpri galerijo
A+   A-
Hrustljavi napad z obeh strani.Ti dvobarvni krhlji ne spadajo le na nedeljsko mizo. Ko se spajdašijo z omako iz kisle smetane, postanejo idealna družba ob filmskih večerih.

Sestavine


- 4 krompirji
- 4 sladki krompirji
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 zvrhane žlice naribanega parmezana
- žlička česna v prahu
- žlička sladke paprike
- žlička soli
- svež rožmarin

Priprava


1. Krompirje obeh vrst olupimo in narežemo na enakomerne krhlje.

2. Oljčno olje, česen v prahu, sladko papriko in sol zmešamo in prelijemo krompirjeve krhlje. Dobro premešamo.

3. Krompir razveselimo še z naribanim parmezanom in ga spet premešamo. Razporedimo ga po pekaču, obdanem s papirjem za peko.

4. Pečico razkurimo do 200 stopinj in jo nato pomirimo s peko krompirjevih krhljev, ki traja 30–40 minut. O primerni zapečenosti se večkrat prepričamo na lastna usta.
Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Datum Objave: 29.6.2019 ob 15:06

Več iz te teme:

prilogekrompirpečen krompirsladek krompirkrompirjevi krhlji

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.