Dvojno močna juha iz telečjega repa (consomme)
A+ A-
Kar nekaj dela bo, vemo, a tako to delajo mojstri.
0,5 kg telečjega repa
200 g čebule
100 g korenja
50 g pora
20 g paradižnika
20 g svežega peteršilja
50 g gomoljne zelene
1 l goveje juhe
celi poper, sol
70 g govejega mesa
lovorov list
Vso zelenjavo očistimo, na drobno narežemo in prepražimo v loncu. Dodamo narezan paradižnik in že prej nasekan in malo opečen telečji rep.
Zalijemo z blago govejo juho, dodamo zelišča, sol in celi poper. Juha naj počasi vre 2 uri, nato jo ohladimo.
Naslednji dan vanjo vmešamo drobno zmleto govedino in jušno zelenjavo in počasi kuhamo 1,5 ure.
Juho po okusu začinimo. Ko jo precedimo, meso telečjega repa shranimo. Iz njega lahko naredimo nadev za raviole, ki jih potem uporabimo za jušni vložek. K mesu dodamo še rumenjake, drobtine, šetraj, drobnjak, sol.
Datum Objave: 3.7.2020 ob 12:07