Ekspresna čičerkina enolončnica

V dobre pol urice si lahko zakuhamo aromatično jed, ki nas bo zbrcala na noge in spravila v boljšo voljo.

Starošolska kuharija nas posredno uči, da je okusnost enolončnice premo sorazmerna s časom njenega brbotanja. Sicer to res velja za golaže, raguje, obare in podobne klasike, tale čičerkina enolončnica pa je ekspresna izjema.

Poleg ponudite ta kruh: Hitra jogurtova pogača

Ekspresna čičerkina enolončnica

  • srednje velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 pločevinki paradižnikovih koščkov
  • 2 pločevinki čičerke
  • žlička sladke rdeče paprike
  • pol žličke dimljene paprike
  • lovorov list
  • 100 g sveže špinače
  • 2 žlici oljčnega olja
  • žlica sojine omake
  • sol, poper
  • kis

Priprava

1. Čebulo na drobno nasekljamo, česen pa narežemo na tanke lističe.

2. V pisker vlijemo dve žlici oljčnega olja in ga pristavimo nad ogenj. Na vroče olje stresemo čebulo in jo med mešanjem pražimo, da začne ob robovih rjaveti. Dodamo česen in pražimo, dokler ne zadiši.

3. Nato primešamo sladko rdečo papriko in dimljeno papriko. Še preden se paprika zažge, v lonec stresemo paradižnikove koščke in čičerko, skupaj s tekočino, v kateri plava.

4. V obe pločevinki od paradižnika vlijemo malo vode, pomešamo in vlijemo v lonec.

5. Dodamo še lovorov list, nato pustimo, da enolončnica pridno brbota 15 minut.

6. V pisker stlačimo svežo špinačo.

7. Dodamo žlico sojine omake ter sol, poper in kis po okusu.

8. Pustimo, da se enolončnica kuha še 15 minut, vmes nekajkrat pomešamo.

9. To je to! V eno roko žlico, v drugo pogačo in brž v napad!

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: 5 brzinsko pripravljenih kosil
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed