Odprta Kuhinja

Ekspresna kumarična solata, ki je obnorela tiktok

nata_vkusidey/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Zdi se, da so kumare na vrtovih to poletje čisto ponorele.


Tudi vi vsak dan znova na vrtu pobirate dozorele kumare in ne veste več, kaj bi z njimi? Osvežilno zelenjavo, ki je odlična za detoks našega telesa, je najbolje zaužiti kar svežo, zato smo danes za vas pripravili ekspresno kumarično solato, za katero nori ves tiktok. Brez heca, recept je v nekaj urah všečkalo več kot dvesto tisoč spletnih uporabnikov in zdi se nam, da boste nad poletno poslastico navdušeni tudi vi.

Tiktok kumarična solata je pripravljena v nekaj minutah, najbolje od vsega pa je to, da za njeno pripravo potrebujemo le en pripomoček, ki celotno pripravo še pospeši. Ribanje kumare bomo namreč opravili kar z lupilcem za krompir in tako dobili res tanke rezine. Na enak način bomo naribali tudi čebulo, ki se bo tako odlično pomešala med koščke kumar in zagotovila odličen okus.Torej, postopek je sledeč. Na hitro skočimo na vrt ali pa kumare vzamemo iz hladilnika. Zelenjavo operemo in jo nastrgamo z lupilcem za krompir v veliko skledo. Nato pripravimo polivko. Potrebujemo dve žlici kisle smetane, jabolčni ali vinski kis, svež koper ali drobnjak, česen v prahu in po želji dodamo še žličko sladkorja. Premešamo in polijemo čez kumare in čebulo. Vse skupaj dobro premešamo, po okusu solimo in popramo in solata je pripravljena.

Pojemo jo lahko takoj, lahko pa jo za nekaj časa postavimo tudi v hladilnik, da bo še bolj osvežilna. In še nekaj. Kumare vsebujejo veliko vode, največ vitaminov pa najdemo v njihovem olupku. Slednjega zato nikar ne odstranjujte.
Preberite še: Priljubljena italijanska solata, v kateri porabimo star kruh

Fotografija: nata_vkusidey/Getty Images
Datum Objave: 16.8.2022 ob 12:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.