Odprta Kuhinja

Ekstra hrustljavo pečen krompir, kot ga še niste naredili

Fotografija: Magone/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav smo mislili, da smo pečen krompir pripravili že na vse možne načine, smo se zmotili.


Z vami namreč delimo še eno različico za odlično jed, ki vas bo gotovo (tako kot je nas) popolnoma navdušila. Krompir bomo pripravili po porcijah, pomagali si bomo s pekačem za mafine. Gomolje bomo narezali na tanke rezine, pri tem pa nam bo v pomoč kar mandolina, če jo imamo pri roki. Da bo krompir izjemno hrustljav, kljub temu pa bo izjemno aromatičen in maslen, ga bomo izdatno obogatili z maslom, oljčnim oljem ter odišavili s svežimi zelišči.

Morda se spomnite, ko smo po vzoru tiktok videa pred časom pripravljali krompirjevo jed, ki zahteva kar 15 ur naše pozornosti. Rezultat je bil sicer odličen, a priznati moramo, da se nam za krompir zdi toliko časa malce preveč. Hrustljavčkom se  lahko približamo tudi na bolj preprost način, kot ga priporočamo tokrat. Ne čakajte, lotite se kar takoj, ko si boste zaželeli krompirja.

Sestavine



  • 55 g topljenega masla

  • 60 g oljčnega olja

  • 15 g ribanega parmezana

  • 4 g timijana

  • 1 strok česna

  • 720 g krompirja

  • 1 žlica soli

  • poper


Priprava


1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine z 12 luknjami namastite z maslom ali oljem.

2. Olupite krompir, s pomočjo mandoline ga narežite na približno milimeter tanke rezine.

3. V veliki posodi zmešajte topljeno maslo, olje, timijan, sesekljan česen, parmezan, sol in poper. Dodajte krompirjeve rezine in dobro premešajte. Nato krompir enakomerno zložite na kupčke v prostorčke pekača za mafine.

4. Vse skupaj prekrijte z aluminijevo folijo in pecite 15 minut, nato folijo odstranite in temperaturo pečice zvišajte na 190 stopinj Celzija. Pecite še 30 do 40 minut, dokler krompir ne postane zlato zapečen in odlično hrustljav.
Preberite še: Takšen krompir bo navdušil kot praznična priloga

Fotografija: Magone/Getty Images
Deloindom.si: Doma pripravljeno kadilo, ki odganja mrčes
Datum Objave: 17.5.2023 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: