Ekstra hrustljavo pečen krompir, kot ga še niste naredili
Odpri galerijo
A+ A-
Čeprav smo mislili, da smo pečen krompir pripravili že na vse možne načine, smo se zmotili.
Morda se spomnite, ko smo po vzoru tiktok videa pred časom pripravljali krompirjevo jed, ki zahteva kar 15 ur naše pozornosti. Rezultat je bil sicer odličen, a priznati moramo, da se nam za krompir zdi toliko časa malce preveč. Hrustljavčkom se lahko približamo tudi na bolj preprost način, kot ga priporočamo tokrat. Ne čakajte, lotite se kar takoj, ko si boste zaželeli krompirja.
Sestavine
- 55 g topljenega masla
- 60 g oljčnega olja
- 15 g ribanega parmezana
- 4 g timijana
- 1 strok česna
- 720 g krompirja
- 1 žlica soli
- poper
Priprava
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine z 12 luknjami namastite z maslom ali oljem.
2. Olupite krompir, s pomočjo mandoline ga narežite na približno milimeter tanke rezine.
3. V veliki posodi zmešajte topljeno maslo, olje, timijan, sesekljan česen, parmezan, sol in poper. Dodajte krompirjeve rezine in dobro premešajte. Nato krompir enakomerno zložite na kupčke v prostorčke pekača za mafine.
4. Vse skupaj prekrijte z aluminijevo folijo in pecite 15 minut, nato folijo odstranite in temperaturo pečice zvišajte na 190 stopinj Celzija. Pecite še 30 do 40 minut, dokler krompir ne postane zlato zapečen in odlično hrustljav.
Preberite še: Takšen krompir bo navdušil kot praznična priloga
Fotografija: Magone/Getty Images
Deloindom.si: Doma pripravljeno kadilo, ki odganja mrčes
Datum Objave: 17.5.2023 ob 07:05