»Enolončnica« s črnim ohrovtom na natrgani svinjini s kruhovimi kockami

Za dva.

Sestavine

– 500 g črnega ohrovta, večji strok česna
– pest natrgane svinjine (ali svinjskih reber)
– 4–5 manjših kosov belega kruha (starega 2 dni, posušenega)
– pol granatnega jabolka
– zvrhana žlica masla ali svinjske masti, sol in poper iz mlinčka

Priprava

1. Operemo in natrgamo črni ohrovt in ga minuto blanširamo v slani vodi. S penovko ga prenesemo v mrzlo vodo in odcedimo.

2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maš­čobo in česen, malo pomešamo, dodamo natrgano svinjino in ohrovt, pomešamo in pokrijemo s pokrovko za 5 minut. Vmes pomešamo, rahlo posolimo in popopramo.

3. Medtem v drugi ponvi brez maščobe opečemo kruh, ko se lepo obarva, ga narežemo na kocke in stresemo k ohrovtu in svinjini. Malo pomešamo.

4. Polovico granatnega jabolka malo razpremo in z močnimi udarci s kuhalnico ločimo zrna od lupine v večjo skledo. Polovico jih takoj vmešamo v »enolončnico«, z drugo polovico potresemo jed na krožniku … in gremo jest!

Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed