Odprta Kuhinja

»Enolončnica« s črnim ohrovtom na natrgani svinjini s kruhovimi kockami

A+   A-
Za dva.


Sestavine


- 500 g črnega ohrovta, večji strok česna
- pest natrgane svinjine (ali svinjskih reber)
- 4–5 manjših kosov belega kruha (starega 2 dni, posušenega)
- pol granatnega jabolka
- zvrhana žlica masla ali svinjske masti, sol in poper iz mlinčka

Priprava


1. Operemo in natrgamo črni ohrovt in ga minuto blanširamo v slani vodi. S penovko ga prenesemo v mrzlo vodo in odcedimo.

2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maš­čobo in česen, malo pomešamo, dodamo natrgano svinjino in ohrovt, pomešamo in pokrijemo s pokrovko za 5 minut. Vmes pomešamo, rahlo posolimo in popopramo.

3. Medtem v drugi ponvi brez maščobe opečemo kruh, ko se lepo obarva, ga narežemo na kocke in stresemo k ohrovtu in svinjini. Malo pomešamo.

4. Polovico granatnega jabolka malo razpremo in z močnimi udarci s kuhalnico ločimo zrna od lupine v večjo skledo. Polovico jih takoj vmešamo v »enolončnico«, z drugo polovico potresemo jed na krožniku … in gremo jest!
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 11.3.2019 ob 00:03

Več iz te teme:

juhe in enolončniceenolončnicaohrovt

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja