Odprta Kuhinja

Fit pica

Odpri galerijo
A+   A-
Si želite več zelenjave, bolj kakovostno, bolj premišljeno hrano? Ta recept je za vas.

Sestavine

 

 


Testo
- 150 g rdeče leče (namočene čez noč in odcejene)
- 50 ml vode, žlička bazilike, žlička kurkume
- kajenski poper po okusu, sol po okusu

Nadev
- 100 g sira, 1 dl paradižnikove mezge, 6 oljk

Dodatno
- po želji sezonska zelenjava, kalčki, mikrozelenje

 

 

Priprava


1. Vse sestavine za testo zmeljemo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem, po katerem z žlico krožno razporedimo testo pol centimetra debelo. Rob naredimo malce debelejši.

2. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

3. Testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo paradižnikovo mezgo, sir in oljke in pečemo še 10 minut.
Pico vzamemo iz pečice in jo dodatno obložimo z zelen­javo po želji.

 

 

Priporočamo še: Prosena kaša, pozabljeno superživilo: odlične ideje, kako jo vključiti v jedilnik


Recept smo si izposodili iz knjižice hitrih in enostavnih receptov Jamiii. Odlični recepti: moderni in prilagojeni prehranjevalnim željam in navadam človeka 21. stoletja. Mi bomo ta teden pekli pico iz ene najbolj priljubljenih stročnic, leče.

 

Datum Objave: 17.1.2019 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: