Fit pica
Odpri galerijo
A+ A-
Koliko vas še vztraja pri novoletnih sklepih: več zelenjave, bolj kakovostna, bolj premišljena hrana? Ta recept je za vas.
Izposodili smo si ga iz knjižice hitrih in enostavnih receptov Jamiii; pred kratkim so izdali drugo »nadaljevanje«. Odlični recepti: moderni in prilagojeni prehranjevalnim željam in navadam človeka 21. stoletja. Mi bomo ta teden pekli pico iz ene najbolj priljubljenih stročnic, leče.
Sestavine
Testo
- 150 g rdeče leče (namočene čez noč in odcejene)
- 50 ml vode, žlička bazilike, žlička kurkume
- kajenski poper po okusu, sol po okusu
Nadev
- 100 g sira, 1 dl paradižnikove mezge, 6 oljk
Dodatno
- po želji sezonska zelenjava, kalčki, mikrozelenje
Priprava
1. Vse sestavine za testo zmeljemo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem, po katerem z žlico krožno razporedimo testo pol centimetra debelo. Rob naredimo malce debelejši.
2. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.
3. Testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo paradižnikovo mezgo, sir in oljke in pečemo še 10 minut.
Pico vzamemo iz pečice in jo dodatno obložimo z zelenjavo po želji.
Priporočamo še: Hitri rezanci s šunko in jajci iz nove knjige Jamieja Oliverja (z nagradno igro)
Recept in fotografija iz Tuševe knjižice Jamiii...
Datum Objave: 17.1.2019 ob 08:01