Fit pica

Sestavine
Testo
- 150 g rdeče leče (namočene čez noč in odcejene)
- 50 ml vode, žlička bazilike, žlička kurkume
- kajenski poper po okusu, sol po okusu
Nadev
- 100 g sira, 1 dl paradižnikove mezge, 6 oljk
Dodatno
- po želji sezonska zelenjava, kalčki, mikrozelenje
Priprava
1. Vse sestavine za testo zmeljemo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem, po katerem z žlico krožno razporedimo testo pol centimetra debelo. Rob naredimo malce debelejši.
2. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.
3. Testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo paradižnikovo mezgo, sir in oljke in pečemo še 10 minut.
Pico vzamemo iz pečice in jo dodatno obložimo z zelenjavo po želji.
Priporočamo še: Prosena kaša, pozabljeno superživilo: odlične ideje, kako jo vključiti v jedilnik
Recept smo si izposodili iz knjižice hitrih in enostavnih receptov Jamiii. Odlični recepti: moderni in prilagojeni prehranjevalnim željam in navadam človeka 21. stoletja. Mi bomo ta teden pekli pico iz ene najbolj priljubljenih stročnic, leče.