Fit pica

Koliko vas še vztraja pri novoletnih sklepih: več zelenjave, bolj kakovostna, bolj premišljena hrana? Ta recept je za vas.

Izposodili smo si ga iz knjižice hitrih in enostavnih receptov Jamiii; pred kratkim so izdali drugo »nadaljevanje«. Odlični recepti: moderni in prilagojeni prehranjevalnim željam in navadam človeka 21. stoletja. Mi bomo ta teden pekli pico iz ene najbolj priljubljenih stročnic, leče.

Sestavine

Testo
– 150 g rdeče leče (namočene čez noč in odcejene)
– 50 ml vode, žlička bazilike, žlička kurkume
– kajenski poper po okusu, sol po okusu

Nadev
– 100 g sira, 1 dl paradižnikove mezge, 6 oljk

Dodatno
– po želji sezonska zelenjava, kalčki, mikrozelenje

Priprava

1. Vse sestavine za testo zmeljemo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem, po katerem z žlico krožno razporedimo testo pol centimetra debelo. Rob naredimo malce debelejši.

2. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

3. Testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo paradižnikovo mezgo, sir in oljke in pečemo še 10 minut.
Pico vzamemo iz pečice in jo dodatno obložimo z zelen­javo po želji.

Priporočamo še: Hitri rezanci s šunko in jajci iz nove knjige Jamieja Oliverja (z nagradno igro)

Recept in fotografija iz Tuševe knjižice Jamiii…

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed