
Preprosteje ne gre, piko na i da poper.
Sestavine
Juha
– 200 g fižola, na primer češnjevca
– 2 žlički soli
– lovorov list, poper, sol
Rezanci
– 200 g ostre moke
– 2 jajci
– 2 nepolni žlički mletega popra
Priprava
1. Iz moke, jajc in popra vmešamo gladko testo in ga, zavito v folijo, pustimo v hladilniku počivati eno uro.
2. Nato ga razvaljamo na 2 mm debelo ter narežemo na 10 cm dolge in 2 cm široke rezance.
3. Fižol skuhamo v dveh litrih slane vode. Ko je kuhan, vse skupaj zmiksamo in v vrelo juho zakuhamo poprove rezance. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od debeline rezancev), rezanci naj bodo še malce al dente.
4. Postrežemo takoj.
Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki
Recept in fotografija: Andreja Škrabec