Fižolova juha s poprovimi rezanci

Preprosteje ne gre, piko na i da poper.

Sestavine

Juha
– 200 g fižola, na primer češnjevca
– 2 žlički soli
– lovorov list, poper, sol

Rezanci
– 200 g ostre moke
– 2 jajci
– 2 nepolni žlički mletega popra

Priprava

1. Iz moke, jajc in popra vmešamo gladko testo in ga, zavito v folijo, pustimo v hladilniku počivati eno uro.

2. Nato ga razvaljamo na 2 mm debelo ter narežemo na 10 cm dolge in 2 cm široke rezance.

3. Fižol skuhamo v dveh litrih slane vode. Ko je kuhan, vse skupaj zmiksamo in v vrelo juho zakuhamo poprove rezance. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od debeline rezancev), rezanci naj bodo še malce al dente.

4. Postrežemo takoj.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Recept in fotografija: Andreja Škrabec

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana