Odprta Kuhinja

Fižolova juha z zeleno

A+   A-
Prava zimska juha iz shrambe.


Sestavine


- 600 g fižola (čez noč namočenega)
- skorja parmezana
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 200 g stebelne zelene
- 1 lovorjev list
- 8 dl jušne osnove
- čajna žlička soli
- sveže mleti črni poper

Priprava


1. Čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo, popražimo na oljčnem olju, da porumenita.

2. Dodamo odcejen fižol in še malo popražimo, nato dodamo nasekljano stebelno zeleno, solimo in dobro popramo. Pražimo še 3 minute in zalijemo z jušno osnovo, dodamo skorjo parmezana in lovorjev list.

3. Juho kuhamo eno uro oz. toliko časa, da je fižol popolnoma mehak.
Odstranimo skorjo parmezana in lovorjev list. S paličnim mešalnikom juho dobro pretlačimo in postrežemo. Zraven lahko ponudimo slane krekerje s čebulo in parmezanom.

Kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si

Poizkusite še: Bučna juha z arašidovim maslom

Datum Objave: 9.1.2018 ob 15:01

Več iz te teme:

juhazelenaidejafižoljagababana žlicofižolova juha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja