Fuži po istrsko

Če se vam zahoče nekaj razvajanja: to je predlog restavracije diVino.

To je recept iz nove knjige Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje, ki je nastala v sodelovanju med družbo BTC in prof. dr. Janezom Bogatajem. Sodelujte v nagradni igri na našem facebook profilu tukaj, knjižica bo z malce sreče vaša.

Sestavine

– 320 g testenin (fužev)
– 200 g špargljev
– 120 g istrskega pršuta
– 40 g tartufate, 120 g pora
– 40 g parmezana
– 4 g črnih tartufov
– 4 žlice smetane za kuhanje
– 4 žlice masla
– zelenjavna osnova

Priprava

1. Omaka: pršut narežemo na trakce, ga popražimo na 3 žlicah masla, nato dodamo narezane šparglje in sesekljan por. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo smetano za kuhanje, da dobimo primerno gostoto.

2. Testenine: skuhamo po navodilih glede na vrsto in jih odcedimo.

3. Serviranje: testenine preložimo v omako, dodamo tartufato in zadnjo žlico masla. Vse premešamo in kuhamo 2 minuti.

4. Odstavimo z ognja, dodamo parmezan in serviramo tako, da okrasimo še z naribanim črnim tartufom.

Recept: Matjaž Cotič, diVino
Fotografija: Tomo Jeseničnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed