Odprta Kuhinja

Gluhi štruklji

Gluhi struklji
Odpri galerijo
A+   A-
Odlični kot priloga marsičemu.Preden boste gluhe štruklje postavili v lonec, imejte v mislih, da testo med kuhanjem naraste na dvojno velikost, zato izberite dovolj veliko posodo oziroma testo razdelite na manjše kose.

Priprava: 20 minut, čas kuhanja: 20 minut.

Sestavine  • 400 g moke in po potrebi še malo

  • pol kocke kvasa

  • približno 3 dl vode

  • žlička soli


Priprava


1. Za gluhe štruklje na hitro zgnetemo testo kakor za kruh. Pustimo ga vzhajati pol ure. Lahko ga naredimo tudi dan prej in shranimo v hladilnik.

2. V večji, širši lonec nalijemo vodo do polovice, solimo in pristavimo.

3. Kvašeno testo po potrebi razdelimo, oblikujemo v štruč­ko in previdno položimo v krop. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 20–25 minut.

4. Kuhane štruklje vzamemo iz lonca, jih narežemo na rezine in ponudimo kot prilogo kakšni lahkotni kombinaciji z malo mesa in veliko popražene zelenjave, ali pa samo popražimo na maslu nekaj drobtin, zabelimo štruklje in si zraven privoščimo veliko sestavljeno solato.
Nasvet: Za spremembo v testo vgnetemo strt česen, peteršilj ali katero drugo zelišče.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 11.5.2020 ob 07:05

Več iz te teme:

prilogeprilogaštrukljigluhi štruklji

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.