Gluhi štruklji
Odpri galerijo
A+ A-
Odlični kot priloga marsičemu.
Preden boste gluhe štruklje postavili v lonec, imejte v mislih, da testo med kuhanjem naraste na dvojno velikost, zato izberite dovolj veliko posodo oziroma testo razdelite na manjše kose.
Priprava: 20 minut, čas kuhanja: 20 minut.
Sestavine
- 400 g moke in po potrebi še malo
- pol kocke kvasa
- približno 3 dl vode
- žlička soli
Priprava
1. Za gluhe štruklje na hitro zgnetemo testo kakor za kruh. Pustimo ga vzhajati pol ure. Lahko ga naredimo tudi dan prej in shranimo v hladilnik.
2. V večji, širši lonec nalijemo vodo do polovice, solimo in pristavimo.
3. Kvašeno testo po potrebi razdelimo, oblikujemo v štručko in previdno položimo v krop. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 20–25 minut.
4. Kuhane štruklje vzamemo iz lonca, jih narežemo na rezine in ponudimo kot prilogo kakšni lahkotni kombinaciji z malo mesa in veliko popražene zelenjave, ali pa samo popražimo na maslu nekaj drobtin, zabelimo štruklje in si zraven privoščimo veliko sestavljeno solato.
Nasvet: Za spremembo v testo vgnetemo strt česen, peteršilj ali katero drugo zelišče.
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 11.5.2020 ob 07:05