Odprta Kuhinja

Gobov kari s popečenim brokolijem

A+   A-
Brezmesno, a polno okusa.


Sestavine



  • glava brokolija

  • za dve pesti češnjevega paradižnika

  • 250 g gobic

  • žlica do dve mešanice začimb za kari

  • srednje velika čebula

  • 3 stroki česna, vejica peteršilja

  • 300 g sladke smetane

  • oljčno olje

  • limona

  • sol


Priprava


1. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetke in damo v marinado iz balzamičnega kisa, soli in medu. Vse sestavine dobro premešamo in postavimo v hladilnik vsaj za 12 ur, najbolje 24, da se brokoli lepo prepoji z omako ...

2. Po tem času damo marinirani brokoli in češnjeve paradižnike v pekač in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno pol ure.

3. V ponvi prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo sesekljan česen, svež peteršilj in dve žlici karija. Vse skupaj premešamo.

4. Dodamo na tanko narezane gobice in dušimo, da se zmehčajo. Prilijemo sladko smetano in pokuhamo. Nato pa še nekaj kapljic limonovega soka, lahko tudi lupinico.

5. Pečen brokoli naložimo na krožnik in čez polijemo gobovo omako.
Preberite še: Kremna bučna juha z jabolki

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 22.11.2019 ob 20:11

Več iz te teme:

brezmesne jedibrokoligobov kari

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.