Gobov kari s popečenim brokolijem

Brezmesno, a polno okusa.

Sestavine

  • glava brokolija
  • za dve pesti češnjevega paradižnika
  • 250 g gobic
  • žlica do dve mešanice začimb za kari
  • srednje velika čebula
  • 3 stroki česna, vejica peteršilja
  • 300 g sladke smetane
  • oljčno olje
  • limona
  • sol

Priprava

1. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetke in damo v marinado iz balzamičnega kisa, soli in medu. Vse sestavine dobro premešamo in postavimo v hladilnik vsaj za 12 ur, najbolje 24, da se brokoli lepo prepoji z omako …

2. Po tem času damo marinirani brokoli in češnjeve paradižnike v pekač in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno pol ure.

3. V ponvi prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo sesekljan česen, svež peteršilj in dve žlici karija. Vse skupaj premešamo.

4. Dodamo na tanko narezane gobice in dušimo, da se zmehčajo. Prilijemo sladko smetano in pokuhamo. Nato pa še nekaj kapljic limonovega soka, lahko tudi lupinico.

5. Pečen brokoli naložimo na krožnik in čez polijemo gobovo omako.

Preberite še: Kremna bučna juha z jabolki

Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana