Govedina v omaki iz guinnessa

Popolna jed za hladne jesenske dni.

Postrezite s krompirjevim pirejem ali hrustljavim kruhom, lahko kot omako ali pa to govedino v omaki iz piva nadgradite in uporabite kot nadev za zelo okusno pito. Bodite pozorni na to, da bo meso res mehko, saj se večji kosi kuhajo dlje.

Sestavine

Za šest jedcev

  • 1–2 veliki žlici olja
  • 1 kg govejega plečeta
  • 1 čebula, 2 stroka česna
  • 2 korena, 2 stebli zelene
  • 150 ml goveje jušne osnove
  • 500 ml piva Guinness
  • sol in grobo mlet poper, lovorov list
  • 30 g navadne moke


Priprava

1. V veliki posodi segrejemo olje in po etapah popečemo na kocke narezano meso. Popečeno prestavimo na krožnik. V posodo po potrebi dodamo še nekaj olja in na njem popražimo sesekljano čebulo in na grobo narezano korenje in zeleno. Nato v posodo vrnemo meso in dodamo sesekljan česen.

2. Meso zalijemo z jušno osnovo in pivom Guinness, dodamo lovorov list in začinimo. Pustimo rahlo vreti uro in pol, da tekočina nekoliko povre.

3. Če omaka ni dovolj gosta, odlijemo sok v drugo posodo. Nekaj ga nalijemo v manjšo ponev, premešamo z moko, segrejemo in pustimo vreti, da dobimo gladko kašasto zmes. Dodamo preostali sok. Spet pustimo rahlo vreti, da nastane gosta omaka, to pa spet prelijemo čez meso.

Priporočamo še: Buče: TOP 15 receptov

Recept in fotografija: Donal Skehan/Food Network

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana