Griliran ananas z limetinim sladoledom

Pripravimo, preden začnemo: strojček za sladoled, namizni žar.

Sestavine

– manjši ananas
– 150 ml agavinega sirupa
– 2 limeti
– 400 ml kokosovega mleka

Priprava

1. Najprej pripravimo sladoled. V manjšo kozico zlijemo 100 ml vode, agavin sirup in nastrgano lupinico obeh limet.

2. Počakamo samo toliko, da mešanica zavre, nato odstavimo, da se ohladi.

3. V večji posodi zmešamo kokosovo mleko in ohlajen limetin sirup. Dodamo stisnjen limetin sok, hitro premešamo in vlijemo v strojček za sladoled. Če nimamo strojčka, mešanico vlijemo v nizko stekleno posodo s pokrovom, primerno za zamrzovanje. Postavimo v zamrzovalnik za dve uri. Premešamo vsaj vsake pol ure, dokler se ne strdi.

4. Ananasu odrežemo vrh in spodnji del. Z ostrim nožem odstranimo lupino in izrežemo preostale črne dele. Narežemo ga na rezine, izrežemo trdi del v sredini in popečemo na žaru (lahko tudi v toasterju na programu za žar).

5. Popečen ananas prelijemo z javorjevim sirupom ali karamelo in še toplega
postrežemo s kepico sladoleda.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Preselimo se v prvi muzej sladoleda na svetu

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana