Odprta Kuhinja

Grška solata: nov način priprave, ki res navduši

Grška solata malce drugače (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Grki že vedo, kako se poleti osvežiti s hrano. Sveža zelenjava, ki kar poka od sočnosti, zraven pa nežna stepena krema iz grškega jogurta in fete.

Taka osvežilna solata brez sramu kljubuje glavni jedi, pravzaprav jo zlahka tudi zamenjava. Lažje ne gre. 

Solata s stepeno feto

  • 200 g fete
  • 70 g grškega jogurta
  • lupinica pol limone
  • žlica limonovega soka
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 kumara
  • sol, poper, kis, oljčno olje

Priprava

  1. V sekljalnik stresemo feto in grški jogurt ter dodamo limonovo lupinico in sok. Vse skupaj zmešamo v stepeno kremo.
  2. Zelenjavo narežemo na približno enako velike kose.
  3. Po okusu jo okisamo in naoljimo ter posolimo in popopramo.
  4. Na krožnik čmoknemo in razmažemo stepeno feto, po njej pa razporedimo solato.

Grška solata malce drugače (Foto: Midva kuhava)
Grška solata malce drugače (Foto: Midva kuhava)

Priporočamo še: Jogurtova torta z borovnicami in breskvami: osvežilna in atraktivna

Datum Objave: 30.6.2024 ob 06:06

Več iz te teme:

solatehitro in preprostoVegi

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.