Odprta Kuhinja

Hiter silvestrski prigrizek, ki ga pripravimo v potičniku

ALLEKO/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Če smo v božično večerjo vložili veliko truda in časa, na zadnji večer v letu ne bomo komplicirali.

Približuje se konec leta in tisti, ki zabavo na silvestrovo organizirate doma, gotovo iščete ideje, kaj bi postregli ob kozarcu penine. Odločili smo se, da ne bomo komplicirali in si na zadnji večer starega obdobja belili las z zapletenimi recepti. Namesto tega smo ta teden že predlagali smešno preprost recept za polnjeno bageto, danes pa na seznam dodajamo še en enostaven prigrizek, ki bo nared v zadnji minuti pred prihodom gostov.

Še posebej čez lužo je izjemno priljubljen takoimenovani kruh, ki ga "povlečemo narazen". Pripravljen je kar iz testa za pico, polnjen pa s šunko in sirom oziroma drugim poljubnim nadevom. Je izjemno mehak in najboljši še toplo postrežen, njegova prednost pa je tudi ta, da si ga gostje trgajo sami in je tako nekakšno doživetje tudi postrežba sama. 

Da bo še bolj poseben, smo se ga odločili pripraviti v potičniku, v sredino katerega bomo nato postavili lonček s pomako po želji, ki se bo odlično ujela z nadevanimi kruhki, pa naj bo to kečap ali pa mešanica jogurta, majoneze in česna. Ker vam verjetno že zmanjkuje časa in bodo gostje kmalu pred vrati, predlagamo, da se kar hitro lotimo recepta. 

Sestavine

  • zavitek pripravljenega testa za pico
  • 100g kuhanega pršuta
  • 100g sira (gauda ali mocarela)
  • maslo in česen v prahu

Priprava

  1. Testo razvaljamo na pomokani površini in obložimo s šunko in sirom. Nato vse skupaj zavijemo v rolado. 
  2. Zvitek narežemo in posamezne kose stisnemo v pest, da nastane kroglica. Nato kroglice odlagamo v potičnik, dokler nam ne zmanjka testa. Vse skupaj po vrhu premažemo z mešanico stopljenega masla, ki smo mu primešali nekaj ščepcev česna v prahu. 
  3. Postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 30 do 40 minut. Počakamo, da se pečen kruh nekoliko ohladi, v sredino postavimo lonček s pomako. in postrežemo.

image_alt
Novoletni prigrizek, ki bo pripravljen v zadnji minuti

Onaplus.si: Kako varne in zdrave so školjke?

 

Datum Objave: 29.12.2023 ob 07:12

Več iz te teme:

Odprta kuhinjabožič in novo letokruh

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.