Odprta Kuhinja

Novoletni prigrizek, ki bo pripravljen v zadnji minuti

nata_vkusidey/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ta recept je kot nalašč za tiste, ki se priprave silvestrovanja lotevajo v časovni stiski. A prigrizek zatone bo nič manj teknil.

Če vas ob koncu leta pesti časovna stiska, vam bo spodnji recept prišel še kako prav. Tokrat vam
namreč serviramo novoletni prigrizek za zamudnike, oziroma tiste, ki po sili razmer nimate dovolj
časa, da bi v praznični naglici pripravi hrane namenili več kot nekaj minut.

Zato ne bomo komplicirali ne s pripravo in ne z naborom sestavin. Kljub izjemno enostavni recepturi
pa naš prigrizek ne bo zaostajal po atraktivnosti in okusu. Pravzaprav bo ob kozarcu penine prav
odlično teknil!

Potrebujemo le pet sestavin, nekatere izmed njih imamo morda na zalogi še od božične pojedine.
Temelj našega prigrizka bo kar bageta, potrebovali pa bomo še sir – priporočamo mocarelo -,
paradižnike, pesto in po želji še kakšen list pršuta. Pa kar začnimo, saj se nam že nekoliko mudi!

Sestavine

  • bageta
  • paradižnik
  • kozarec pesta
  • 200 g mocarele
  • pršut po želji

Priprava

1. Najprej narežemo paradižnik in mocarelo na približno centimeter debele rezine. Nato z

nožem v bageto vsakih nekaj centimetrov zarežemo, ne, da bi z nožem prišli do podlage.

Bageta naj se še vedno drži skupaj.

2. Nato v ureznine nadevamo pesto in vložimo po en paradižnik in mocarelo ter pršut, če ga

bomo dodali.

3. Napolnjeno bageto postavimo v pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut.

image_alt
Božanska medena srca, ki so boljša od kupljenih v trgovini

Onaplus.si: Kako se decembra izogniti kopičenju kilogramov (svetuje: Jernej Ogrin)

Datum Objave: 27.12.2023 ob 06:12

Več iz te teme:

Odprta kuhinjahitro in enostavnopraznična hrana

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.