Novoletni prigrizek, ki bo pripravljen v zadnji minuti

Če vas ob koncu leta pesti časovna stiska, vam bo spodnji recept prišel še kako prav. Tokrat vam
namreč serviramo novoletni prigrizek za zamudnike, oziroma tiste, ki po sili razmer nimate dovolj
časa, da bi v praznični naglici pripravi hrane namenili več kot nekaj minut.
Zato ne bomo komplicirali ne s pripravo in ne z naborom sestavin. Kljub izjemno enostavni recepturi
pa naš prigrizek ne bo zaostajal po atraktivnosti in okusu. Pravzaprav bo ob kozarcu penine prav
odlično teknil!
Potrebujemo le pet sestavin, nekatere izmed njih imamo morda na zalogi še od božične pojedine.
Temelj našega prigrizka bo kar bageta, potrebovali pa bomo še sir – priporočamo mocarelo -,
paradižnike, pesto in po želji še kakšen list pršuta. Pa kar začnimo, saj se nam že nekoliko mudi!
Sestavine
- bageta
- paradižnik
- kozarec pesta
- 200 g mocarele
- pršut po želji
Priprava
1. Najprej narežemo paradižnik in mocarelo na približno centimeter debele rezine. Nato z
nožem v bageto vsakih nekaj centimetrov zarežemo, ne, da bi z nožem prišli do podlage.
Bageta naj se še vedno drži skupaj.
2. Nato v ureznine nadevamo pesto in vložimo po en paradižnik in mocarelo ter pršut, če ga
bomo dodali.
3. Napolnjeno bageto postavimo v pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut.
Onaplus.si: Kako se decembra izogniti kopičenju kilogramov (svetuje: Jernej Ogrin)