Odprta Kuhinja

Hitri špageti carbonara

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.


Sestavine


- 50 g pancete, 140 g riževih špagetov (ali običajnih)
- čajna žlička oljčnega olja, čajna žlička mletega popra
- čajna žlička soli, 2 jajci iz proste reje
- 20 g sveže nastrganega parmezana

Priprava


1. Panceto narežemo na manjše kocke. Na srednje močan ogenj pristavimo večjo ponev. Dodamo oljčno olje, panceto in poper. Pražimo kakšno minuto oziroma dokler panceta ne postane rahlo zlate barve. Odstavimo.

2. Na ogenj pristavimo manjši lonec z vrelo vodo in soljo. Dodamo špagete in jih skuhamo po navodilih z embalaže. Ko so kuhani al dente, prihranimo 100 g vode, nato testenine odcedimo.

3. V manjši skodelici razžvrkljamo jajci. Polovico prihranjene vode (50 g) prilijemo k panceti. Pomembno je, da panceta ni več na kuhalniku. Dodamo nastrgan parmezan in dobro premešamo. Testenine stresemo v ponev k panceti. Postavimo na najšibkejši ogenj, premešamo, dodamo še preostalih 50 g prihranjene vode in jajci. Na šibkem ognju neprestano mešamo in kuhamo 5 minut.

4. Poljubno dodamo še malo nastrganega parmezana in postrežemo.
Priporočamo še: Emona kocke

Recept in fotografija: Jernejkitchen


 
Datum Objave: 6.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

testeninecarbonara

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja