Odprta Kuhinja

Hitro pripravljena jagodna pena

Delicious strawberry mousse with fresh berries and whiped cream in a glass jars on a light background.
Odpri galerijo
A+   A-
Lahkotna sladica z našim najljubšim sadjem. Jagodam se je res nemogoče upreti, kajne?


Sestavine



  • 700 g jagod

  • 300 ml sladke smetane

  • 150 g maskarponeja

  • 50 g sladkorja v prahu

  • vaniljev sladkor

  • lističi mete za okras


Priprava


1. Jagode očistimo, operemo, osušimo in narežemo na koščke, nekaj jih prihranimo za okras, preostale pa v skledi pomešamo s sladkorjem in vaniljevim skadkorjem ter nekaj časa pustimo.

2. Medtem v skledi kremasto zmešamo maskarpone ter stepemo smetano, nekaj je prihranimo za okras.

3. Jagode zmeljemo v blenderju ter dodamo maskarponeju, dobro premešamo in vmešamo še stepeno smetano.

4. Peno nadevamo v kozarčke, najbolje steklene, in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Preden postrežemo, okrasimo z malo sladke smetane in narezanimi jagodami ter po želji metinimi listki.

Recept: R. O. / Priprava: Urška Splichal
Fotografija: Guliver/Getty Images
Datum Objave: 11.5.2020 ob 08:05

Več iz te teme:

jagodejagodna pena

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja