Hitro pripravljena jagodna pena

Lahkotna sladica z našim najljubšim sadjem. Jagodam se je res nemogoče upreti, kajne?

Sestavine

  • 700 g jagod
  • 300 ml sladke smetane
  • 150 g maskarponeja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • vaniljev sladkor
  • lističi mete za okras

Priprava

1. Jagode očistimo, operemo, osušimo in narežemo na koščke, nekaj jih prihranimo za okras, preostale pa v skledi pomešamo s sladkorjem in vaniljevim skadkorjem ter nekaj časa pustimo.

2. Medtem v skledi kremasto zmešamo maskarpone ter stepemo smetano, nekaj je prihranimo za okras.

3. Jagode zmeljemo v blenderju ter dodamo maskarponeju, dobro premešamo in vmešamo še stepeno smetano.

4. Peno nadevamo v kozarčke, najbolje steklene, in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Preden postrežemo, okrasimo z malo sladke smetane in narezanimi jagodami ter po želji metinimi listki.

Recept: R. O. / Priprava: Urška Splichal
Fotografija: Guliver/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed