Hruškov klafuti: sladica iz pekača, ki ne bi mogla biti bolj preprosta

Narejeno brez dolgotrajnih postopkov, a tako sijajno!

Klafuti je ena od najbolj priljubljenih francoskih sladic, ki je v tej deželi vedno na mizi že od 19. stoletja, predvsem takrat, ko zorijo češnje. A prav tako so zelo priljubljene tudi različice, ki vsebujejo drugo sadje. Pri pripravi te zlivanke gre namreč za podobno filozofijo kot pri nam bolj znanih narastkih, kjer star kruh prelijemo z jajci, mlekom in smetano, posladkamo in oplemenitimo s sadjem, ki nam ostaja, le da je klafuti veliko lahkotnejši, saj vsebuje zelo malo moke.

Hruškov klafuti

  • 40 g lešnikov
  • 30 g moke
  • 4 srednje velika jajca
  • 2 rumenjaka
  • 150 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 300 ml smetane
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka
  • 2–3 zrele hruške

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Lešnike sesekljamo v fine drobtine.

2. V skledi razžvrkljamo jajca in rumenjaka, dodamo sladkor in premešamo, vlijemo mleko, smetano in vaniljo ter premešamo, na koncu vmešamo še moko, da dobimo gladko testo brez grudic.

3. Hruške po želji olupimo, razpolovimo, odstranimo peške in narežemo na krhlje. Pekač namastimo in razporedimo hruške ter prelijemo s testom. Pečemo 30–35 minut oziroma dokler testo lepo ne naraste in se zlato zapeče. Pustimo stati 10 minut.

4. Klafuti po želji potresemo s pestjo sesekljanih lešnikov in posladkamo s sladkorjem v prahu, postrežemo z žlico smetane ali vaniljevega sladoleda.

Priporočamo še: Gratinirane palačinke v torti: sladica, ki nas je osupnila

Naslovna fotografija: SlatteryMedia/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed