Ideja za viralni zajtrk z jajci, ki ga bo oboževala vsa družina

Vasyl Dolmatov/Getty Images

Dobro jutro se prične z okusnim zajtrkom in za vas imamo novo idejo!

Idej za zajtrk imamo navadno manj kot za kosilo, saj ga pripravljamo z omejenim številom sestavin. Jajca so med njimi najbolj pogosta in če se vam je zdelo, da ste jih pripravili že na vse možne načine, naj vam danes jutro polepšamo z dejstvom, da smo našli še enega, ki vam bo gotovo všeč.

Na tiktoku namreč razsaja takoimenovani »jajčni žepek«, viralni recept zanj pa je seveda že obkrožil svet. Primeren je za vse, ki imate radi tekoče rumenjake, še posebno, če se ti znajdejo v sendviču ali med dvema rezinama opečenega toasta. Naš današnji recept je izjemno preprost, česar si pri pripravi zajtrka seveda najbolj želimo. Za slednjo bomo potrebovali ravno toliko časa kot za običajno peko jajca na oko, le da bo naš žepek precej bolj preprosto shraniti v sendvič. Najbolje da kar začnemo.

@thejoshelkin

Egg Hack Breakfast Sandwich.

♬ original sound – Josh Elkin

Nad segreto ponev položimo žlico ali spatulo in nanjo ubijemo jajca tako, da rumenjaki ostanejo v žlici, na ponev pa stečejo le beljaki. Ko so slednji videti že skoraj pečeni, dodamo še rumenjake in jih na hitro popečemo. Nato iz beljakove srajčke naredimo žepek tako, da jo zložimo preko rumenjakov. Vse skupaj nato prestavimo na rezino opečenega toasta ali v sendvič.

Preberite še: Priljubljena italijanska solata, v kateri porabimo star kruh

Fotografija: Vasyl Dolmatov/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed