Odprta Kuhinja

Ideja za zajtrk, ki vam bo zagotovo polepšal dan

Warm-toned close up of unrecognizable young woman cooking eggs on frying pan while preparing healthy breakfast in morning, copy space
Odpri galerijo
A+   A-
Zajtrk mnogi označujejo za najpomembnejši obrok v dnevu, zato se bomo lotili zares posebnega.


Obrok, ki ga zaužijemo zjutraj, je izjemno pomemben za naše počutje in zdravje. Pogosta izbira za zajtrk so jajca, te pa lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Od umešanih, pečenih na oko, pripravljenih v omleti in če bi lahko naštevali. Danes pa bomo po zgledu družbenih omrežij pripravili nekaj čisto posebnega.

Današnji zajtrk bo namreč nahranil vas, z njim pa boste nahranili tudi otroka v sebi. Jed je seveda kot nalašč tudi za majhne otroke. Skratka, njen videz na krožniku bo navdušil najmlajše, pa tudi mlade po srcu. Da razložimo. Ta jajca bodo na krožniku videti nekoliko umetniško. Dodali jim bomo paradižnike in tako naredili prikupne rožice, ki bodo polepšale vsako jutro.
Recept je pravzaprav izjemno podoben tistemu za ocvrta jajca oziroma jajca na oko, kot jim radi pravimo. A še preden ubijemo jajce, na polovičke narežemo nekaj češnjevih paradižnikov. V ponev jih zložimo tako, da bodo tvorili majhen krog, v katerega nato ubijemo rumenjak, beljak pa pustimo, da se razleze po ponvi.

Pod cvetove iz rumenjaka in paradižnikov nato položimo stebelca peteršilja ali drobnjaka in tako na ponvi pričaramo čisto pravo cvetlico. Ko so jajca pečena, jih postrežemo na krožnik v družbi kosa svežega kruha. Stavimo, da bo tisti, ki zjutraj poje takšen zajtrk, imel čudovit dan.
Preberite še: TOP 10 jedi iz otroštva, ki jih prinese jesen

Fotografija: SeventyFour/Getty Images
Datum Objave: 18.9.2023 ob 17:09

Več iz te teme:

zajtrkjajca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja