Iz ene ponve: pečen krompir v paradižnikovi omaki
Odpri galerijo
A+ A-
Ali lahko v loncu, v katerem je v glavnem naložen krompir, ustvarimo zanimivo in večplastno jed, ki bo potrebovala le še dobro skledo solate in bo na mizi čudovit obrok.
Najlepši del te jedi je poleg fantastičnega okusa pravzaprav priprava. Tako lepo izgleda, ko v ponev polagamo kolobarje krompirja v obliki rozete.
Sestavine
Za ponev premera 23 cm.
- 700 g krompirja
- ½ rdeče čebule
- 1–2 stroka česna
- 400 g pretlačenega paradižnika
- 35–40 g parmezana
- sol, beli poper
- oljčno olje
- bazilika
Priprava
1. Krompir olupimo in narežemo na približno 5 mm debele kolobarje. Splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Solimo, popramo in vmešamo žličko oljčnega olja.
2. Polovico čebule narežemo na tanjše rezine, česen pa na tanke lističe.
3. Ponev, primerno za pečico, ali pekač naoljimo z 1–2 žlicama oljčnega olja. Nanj polagamo kolobarje krompirja v obliki rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna (česen naj bo tesno med rezinami krompirja, ne na vrhu, da ne zagreni).
4. Pečemo v segreti pečici pri 200–220 stopinjah 30–35 minut, nato prilijemo pretlačeni paradižnik, potresemo z naribanim sirom in baziliko ter pečemo še 10 minut.
Priporočamo še: Zlato pravilo priprave pireja Michelinove restavracije, ki je znana zaradi te jedi
Datum Objave: 21.10.2020 ob 08:10