Iz ene ponve: pečen krompir v paradižnikovi omaki

Ali lahko v loncu, v katerem je v glavnem naložen krompir, ustvarimo zanimivo in večplastno jed, ki bo potrebovala le še dobro skledo solate in bo na mizi čudovit obrok.

Najlepši del te jedi je poleg fantastičnega okusa pravzaprav priprava. Tako lepo izgleda, ko v ponev polagamo kolobarje krompirja v obliki rozete.

Krompir zlagamo v rozeto.

Sestavine

Za ponev premera 23 cm.

  • 700 g krompirja
  • ½ rdeče čebule
  • 1–2 stroka česna
  • 400 g pretlačenega paradižnika
  • 35–40 g parmezana
  • sol, beli poper
  • oljčno olje
  • bazilika

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na približno 5 mm debele kolobarje. Splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Solimo, popramo in vmešamo žličko oljčnega olja.

2. Polovico čebule narežemo na tanjše rezine, česen pa na tanke lističe.

3. Ponev, primerno za pečico, ali pekač naoljimo z 1–2 žlicama oljčnega olja. Nanj polagamo kolobarje krompirja v obliki rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna (česen naj bo tesno med rezinami krompirja, ne na vrhu, da ne zagreni).

4. Pečemo v segreti pečici pri 200–220 stopinjah 30–35 minut, nato prilijemo pretlačeni paradižnik, potresemo z naribanim sirom in baziliko ter pečemo še 10 minut.

Priporočamo še: Zlato pravilo priprave pireja Michelinove restavracije, ki je znana zaradi te jedi
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana