Jabolčni kolač s pehtranom

Tokrat jabolka in pehtran. Ljubka, nežna kombinacija. Ne en ne drug okus ne prevlada, zdi se, da se krasno držita za roke. Pa še en dva tri je narejeno.

Za okrogel model za potico premera 22 centimetrov.

Sestavine

– 200 g moke
– žlička pecilnega praška
– 1/2 žličke sode bikarbone
– 3 žličke suhega pehtrana
– 120 g sladkorja
– 2 jajci
– 1/2 dl sladke smetane
– 50 g stopljenega masla
– 220 g manjših jabolk

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Pekač dobro namastimo in posujemo s krušnimi drobtinami.

3. Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke.

4. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in pehtran. Prej ga malce zmanemo s prsti, da bo okus močnejši.

5. Jajci s sladkorjem penasto umešamo. Dodamo nestepeno sladko smetano in maslo, premešamo, nato postopoma dodajamo moko z dodatki, na koncu pa še koščke jabolk.

6. Vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo 40 do 45 minut, po potrebi preverimo z zobotrebcem.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana