Odprta Kuhinja

Jabolčni krofi za jesensko sladkanje

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Tudi jeseni lahko zadiši po krofih. Takšnih z jabolčnim okusom, saj jih pripravimo s povretim jabolčnim sokom.

Najboljši so pravkar ocvrti, še malce topli. Spečemo jih lahko tudi v pečici ali cvrtniku na vroč zrak, tako se izognemo nezdravi maščobi, a resnici na ljubo tako pripravljeni ne bodo tako okusni kot ocvrti. Če si jih privoščimo le občasno, jih kar pogumno potopimo v vrelo olje, kot velevajo tradicionalni recepti. Jabolčni krofi so, kot rečeno, najboljši sveži, za od dva do tri dni jih lahko spravimo tudi v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi.

Priprava

1. V kozici zavremo sok in ga na močnem ognju kuhamo slabih petnajst minut.

2. V skledi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, sodo bikarbono in začimbe.

3. V drugi skledi stepemo jajca, maslo in ohlajeni prevreti sok. Vmešamo v moko in zamesimo lepljivo testo.

4. Skledo s testom pokrijemo in za najmanj eno uro postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo razdelimo na dva dela in na pomokani površini razvaljamo na 2 centimetra debeline.

5. Z modelčkom izrežemo krofe in jih ocvremo v vročem olju do zlato rjave barve, na vsaki strani približno dve ali tri minute.

6. Odcedimo na papirnatih brisačah in nekoliko ohladimo, po želji potresemo s sladkorjem v prahu ali pomočimo v glazuro.

 

Priporočamo še: Najlepši bučni njoki, ki očarajo, še preden jih poskusite


Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Liveslow/Getty Images

 

Deloindom.si: Ste vedeli, da krompirja ne smete shranjevati poleg teh živil
Datum Objave: 27.9.2023 ob 07:09

Več iz te teme:

jabolkajabolčni sokjabolčni krofi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja