Jabolčni ocvrtki s cimetom so najpreprostejša jesenska sladica
Odpri galerijo
A+ A-
Še topli ocvrtki malce zahrustajo, jabolko pa se stopi v vaših ustih.
Za 50 minut dela, lahka priprava
Sestavine
- 2 jajci
- ščepec soli
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 2,5 dl suhega belega vina
- 5 zrelih jabolk, na primer kosmačev
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- žlica cimeta
- olje za cvrenje
Priprava
1. Ločite beljaka od rumenjakov. Beljaka stepajte s ščepcem soli, dokler se na vrhu ne začnejo delati vršički.
2. Zmešajte moko, sladkor, rumenjaka in vino, nato narahlo vmešajte še sneg.
3. Jabolka olupite, odstranite peščišče, narežite na kolobarje in poškropite z limonovim sokom. Nato jih pomočite v testo in v vročem olju po obeh straneh ocvrite do zlatorjave barve. Odcedite na vpojnem papirju.
4. Za konec ocvrtke posujte z dišečo mešanico sladkorja in cimeta.
Poskusite še: Sivkin clafoutis s hruško
Delo in dom: Tjaša Justin: Čas je za »odhrčkavanje« doma
Onaplus: Zala Djuric: Morala sem se zrušiti, da sem se lahko ponovno sestavila
Foto: Thinkstock
Datum Objave: 16.9.2019 ob 13:09