Jagodna krema z belo čokolado
Odpri galerijo
A+ A-
Sveže jagode in kupček sladke kreme, ki zelo omamno diši. Recept za hitro sladico, s katero nikoli ne razočaramo.
V dvajsetih minutah lahko zložimo preproste kozarčke z jagodno kremo, ki se ponaša z belo čokolado, pod njo pa se skriva plast svežih jagod. To je najslajši rezultat spomladanske utrujenosti.
Sestavine
- 250 g sira maskarpone
- 2 dl sladke smetane
- 200 g zamrznjenih jagod
- 200 g svežih jagod
- žlica sladkorja v prahu
- 100 g bele čokolade
Priprava
- Jagodna krema: zamrznjene jagode stresemo v kozico in dodamo sladkor v prahu. Segrevamo jih, da se zmehčajo, nakar jih pretlačimo v fin pire. Odstavimo, da se pire ohladi.
- Belo čokolado nalomimo in jo stopimo ali nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
- V posodo stresemo maskarpone in k njemu z električnim mešalnikom primešamo najprej stopljeno belo čokolado, nato pa še ohlajen jagodni pire.
- V drugi posodi do čvrstega stepemo sladko smetano, ki jo nato s spatulo primešamo h kremi.
- Priprava kozarčkov: sveže jagode grobo sesekljamo in razporedimo v kozarčke.
- Jagodno kremo nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo do vrha kozarčkov.
- V kremne vrhove zataknemo jagodne polovičke.
- Kozarčke postavimo v hladilnik vsaj za uro, nato se jih lahko prešerno lotimo.
Datum Objave: 4.4.2024 ob 07:04