Odprta Kuhinja

Jagodna krema z belo čokolado

Brez peke. (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Sveže jagode in kupček sladke kreme, ki zelo omamno diši. Recept za hitro sladico, s katero nikoli ne razočaramo.

V dvajsetih minutah lahko zložimo preproste kozarčke z jagodno kremo, ki se ponaša z belo čokolado, pod njo pa se skriva plast svežih jagod. To je najslajši rezultat spomladanske utrujenosti.

Sestavine

  • 250 g sira maskarpone
  • 2 dl sladke smetane
  • 200 g zamrznjenih jagod
  • 200 g svežih jagod
  • žlica sladkorja v prahu
  • 100 g bele čokolade

Priprava

  1. Jagodna krema: zamrz­njene jagode stresemo v kozico in dodamo sladkor v prahu. Segrevamo jih, da se zmehčajo, nakar jih pretlačimo v fin pire. Od­stavimo, da se pire ohladi.
  2. Belo čokolado nalomimo in jo stopimo ali nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  3. V posodo stresemo maskarpone in k njemu z električnim mešalnikom primešamo najprej stopljeno belo čokolado, nato pa še ohlajen jagodni pire.
  4. V drugi posodi do čvrstega stepemo sladko smetano, ki jo nato s spatulo primešamo h kremi.
  5. Priprava kozarčkov: sveže jagode grobo sesekljamo in razporedimo v kozarčke.
  6. Jagodno kremo nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo do vrha kozarčkov.
  7. V kremne vrhove zataknemo jagodne polovičke.
  8. Kozarčke postavimo v hladilnik vsaj za uro, nato se jih lahko prešerno lotimo.

image_alt
Velikonočna miza: glavne jedi za prste oblizniti

Datum Objave: 4.4.2024 ob 07:04

Več iz te teme:

sladicesladice brez pekejagode

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.