Jagodni cmoki s presenetljivo sestavino

Tako pripravljeni se ne razkuhajo, zato le pogumno zavihajte rokave in razveselite vse za mizo.

Kdo bi si mislil, da lahko zavitek vaniljevega pudinga tako imenitno uporabimo. Dodajte ga kar v testo in se posladkajte z najboljšimi jagodnimi cmoki, kar ste jih kdaj jedli.

Testo za cmoke

  • 500 g skute
  • 2 jajci
  • zavitek praška za vaniljev puding
  • 130 g zdroba

Dodatno

  • jagode srednje velikosti
  • 2–3 žlice kristalnega sladkorja
  • sol za vodo
  • moka za oblikovanje cmokov
  • drobtine
  • maslo za drobtine

Priprava

1. Vse sestavine za testo pomešamo, da se lepo povežejo, in pustimo počivati. Medtem pristavimo lonec z vodo in malo soli.

2. Jagode očistimo pecljev, operemo in povaljamo v sladkorju.

3. Pomokamo si roke in zajamemo nekaj testa, ga sploščimo na dlani, na sredino damo jagodo in oblikujemo kroglico. Tako nadaljujemo, da porabimo vse testo.

4. Cmoke damo v vrelo vodo in pustimo rahlo vreti približno 10 minut, morda kakšno minuto več, če smo naredili večje.
Kuhane odcedimo in polagamo v skledo.

5. Po želji cmoke potresemo s sladkorjem in drobtinami, popraženimi na maslu.

Priporočamo tudi: Jajca s pestom, za katerimi norijo milijoni spletnih uporabnikov
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed