Jagodni džem: tako dober, da ga boste pojedli kar z žlico

Odpri galerijo
A+ A-
Junij je čas za kuhanje jagodne marmelade ali džema. Vsako leto seveda malo drugačne oziroma drugačnega. Letos je bil prvi jagodni džem z okusom po meti!
Jagodni džem z meto
Za tri manjše kozarčke.
- 500 g očiščenih, razrezanih jagod
- 100 g rjavega sladkorja
- žlica sredstva za želiranje + žlica sladkorja
- žlička limoninega soka
- trije vršički poprove mete
- 0,5 dl vode
Priprava
1. Zavremo vodo z meto in pustimo, da se kuhlja. Čez 10 minut jo precedimo in tekočino prelijemo v lonec z jagodami.
2. Želirno sredstvo zmešamo z žlico sladkorja in vmešamo v jagode. Močno segrevamo in mešamo, da zavre, takoj nato dodamo še preostali sladkor, dobro premešamo in kuhamo še 3 do 4 minute.
3. Odstavimo posodo in s penovko poberemo pene. Nato z džemom napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.
4. Ponudimo na primer k majhnim pirinim palačinkam.
Preberite tudi: Uporabniki spleta zgroženi nad videom, ki razkriva, kako so pripravljena hotelska umešana jajca
Recept: Slavka Ilich
Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Deloindom.si: Slovenija se segreva bolj od povprečja
Datum Objave: 7.6.2022 ob 09:06