Jajca v paradižnikovi omaki

Obvezna jed v sezoni paradižnika.

Sestavine

– 1 čebula, strok česna, žlica sesekljane bazilike
– 2 žlici oljčnega olja, 2 dl rdečega vina
– 600 g nasekljanega paradižnika ali domače paradižnikove mezge
– 2 dl zelenjavne jušne osnove
– timijan, sol, sveže mlet poper, ščepec sladkorja
– 4 jajca, 4 žlice parmezana
– peteršilj

Priprava

1. Šalotko in česen drobno sesekljajte in na olju steklasto prepražite v litoželezni ponvi. Dolijte vino, pustite rahlo vreti, da se mešanica nekoliko razkuha, nato dodajte nasekljan paradižnik s tekočino vred in jušno osnovo ter kuhajte še 20 minut, vmes večkrat premešajte. Odstavite, dodajte timijan, sol, poper in sladkor.

2. V omako ubijte jajca, potresite s parmezanom in pecite v pečici približno 10 minut.

3. Posujte s peteršiljem ter postrezite z domačo tortiljo ali kruhom po želji.

Priporočamo še: Najboljši domači ajvar

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana