Odprta Kuhinja

Jajca v paradižnikovi omaki

Shakshuka with eggs, tomato, and parsley in a cast iron pan.
Odpri galerijo
A+   A-
Obvezna jed v sezoni paradižnika.


Sestavine


- 1 čebula, strok česna, žlica sesekljane bazilike
- 2 žlici oljčnega olja, 2 dl rdečega vina
- 600 g nasekljanega paradižnika ali domače paradižnikove mezge
- 2 dl zelenjavne jušne osnove
- timijan, sol, sveže mlet poper, ščepec sladkorja
- 4 jajca, 4 žlice parmezana
- peteršilj

Priprava


1. Šalotko in česen drobno sesekljajte in na olju steklasto prepražite v litoželezni ponvi. Dolijte vino, pustite rahlo vreti, da se mešanica nekoliko razkuha, nato dodajte nasekljan paradižnik s tekočino vred in jušno osnovo ter kuhajte še 20 minut, vmes večkrat premešajte. Odstavite, dodajte timijan, sol, poper in sladkor.

2. V omako ubijte jajca, potresite s parmezanom in pecite v pečici približno 10 minut.

3. Posujte s peteršiljem ter postrezite z domačo tortiljo ali kruhom po želji.

Priporočamo še: Najboljši domači ajvar

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 8.8.2018 ob 07:08

Več iz te teme:

brezmesne jedijajcaparadižnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja