Jajca z ajdovo kašo
Odpri galerijo
A+ A-
Okusen obrok, idealen po dolgem dnevu in napornem treningu, saj je nasiten, a hkrati lahek.
Preberite tudi: Podatek, na katerega bodite pozorni, ko kupujete ajdovo kašo
Za 4 osebe.
- 1 skodelica ajdove kaše
- 2 korenčka
- 1 bučka
- 0,5 kg šampinjonov
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- sol, poper
- olje
- peteršilj
Priprava
1. Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo, bučko in korenje naribamo, gobe narežemo na lističe.
2. Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo korenje, premešamo in dušimo nekaj minut.
3. Dodamo bučko, premešamo in dušimo, dokler se bučke na razpustijo. Na koncu primešamo gobe, solimo in popramo ter dušimo slabih deset minut.
4. Kašo skuhamo posebej v slani vodi, jo precedimo in primešamo gobam.
5. Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Ponudimo z na oko pečenimi jajci.
Priporočamo še: Ali lahko gobe pogrevamo in koliko jih v resnici lahko pojemo
Besedilo: Alenka Kociper
Fotografija: intek1/Getty Images
Datum Objave: 20.9.2023 ob 20:09