Jajca z ajdovo kašo

Okusen obrok, idealen po dolgem dnevu in napornem treningu, saj je nasiten, a hkrati lahek.

Čeprav neradi pogrevamo hrano, ki ostane od kosila, včasih skuhamo preveč in nam je je škoda zavreči. Ostankov včasih ni dovolj za obrok, ki bi nas nasitil, zato jih kombiniramo z drugimi živili in pripravimo zanimive jedi. Ajdovo kašo z gobami, ki je ostala sočna, ker smo ji dodali naribano bučko, pogrejemo na šibkem ognju, da se ne zasuši, in jo dodamo na oko pečenim jajcem. Jajca damo na krožnik, jih čisto rahlo solimo, kašo pa dodamo čez beljake, da rumenjaki ostanejo odkriti. Zraven postrežemo svežo solato.

Preberite tudi: Podatek, na katerega bodite pozorni, ko kupujete ajdovo kašo

Za 4 osebe.

  • 1 skodelica ajdove kaše
  • 2 korenčka
  • 1 bučka
  • 0,5 kg šampinjonov
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • olje
  • peteršilj

Priprava

1. Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo, bučko in korenje naribamo, gobe narežemo na lističe.

2. Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo korenje, premešamo in dušimo nekaj minut.

3. Dodamo bučko, premešamo in dušimo, dokler se bučke na razpustijo. Na koncu primešamo gobe, solimo in popramo ter dušimo slabih deset minut.

4. Kašo skuhamo posebej v slani vodi, jo precedimo in primešamo gobam.

5. Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Ponudimo z na oko pečenimi jajci.

Priporočamo še: Ali lahko gobe pogrevamo in koliko jih v resnici lahko pojemo

Besedilo: Alenka Kociper
Fotografija: intek1/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana