Odprta Kuhinja

Jed iz bučk v 15 minutah, ki jo boste pripravljali celo poletje

Fotografija: Candice Bell/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Za današnje kosilo priporočamo bučkine ocvrtke, ki se te dni pogosto znajdejo na krožnikih. Jed brez kompliciranja je pripravljena v pičlih 15 minutah.


Bi verjeli našim besedam, da lahko v le 15 minutah pripravite izjemno okusno kosilo, pri tem porabite bučke z vrta, ki so zrasle čez noč, za nameček pa navdušite celo otroke? Bučkini ocvrtki, ki v teh dneh krožijo po tiktoku, verjetno niso viralni brez razloga.

Kot si lahko predstavljate, se v 15 minutah ne bomo ravno pretegnili. Recept od nas zahteva kar nekaj ribanja, a če se malce znajdemo in uporabimo multipraktik, čas priprave na ta način skrčimo še za dodatnih nekaj minut. Opozorimo še, da je pomembno iz bučk iztisniti odvečno vodo, da bodo polpete lepo hrustljave in se pri peki ne bodo kuhale.

Pri količinah avtorica ni preveč natančna in tudi vam ni treba biti. Pripravite toliko mase, kolikor imate na zalogi bučk in kolikor lačnih ust želite nahraniti. Pazite le na konsistenco mešanice, ki naj ne bo presuha, če pa se preveč lepi na prste, dodajte še malo moke. In še namig. Polpeti so odlični tudi hladni in jih lahko pripravite vnaprej ter si jih privoščite kasneje za malico.

Sestavine



  • bučke

  • korenje

  • čebula

  • jajce

  • moka

  • riban sir


Priprava


1. Najprej naribamo bučke, jih posolimo, da iz njih priteče odvečna tekočina ter jih kar s pestmi iztisnemo nad kuhinjskim koritom. Dodamo še naribano korenje in sesekljano čebulo. Premešamo, začinimo z najljubšimi zelišči, primešamo moko, razžvrkljano jajce ter riban sir.

2. Maso oblikujemo v nekakšne polpetke, lahko tudi kroglice in spečemo kar na ponvi ali v pečici. Sila preprosto.
Preberite še: Bučkini polpeti: nov recept, ki vas bo navdušil (VIDEO)

Fotografija: Candice Bell/Getty Images
Datum Objave: 21.7.2023 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: