Jogurtova krema z limono in bezgom
Odpri galerijo
A+ A-
Pod njo se skriva še v sirupu namočen piškotek, ki ublaži spoznanje, da se prehitro približujemo dnu kozarčka.
Komaj se je dobro ohladil sveže ustekleničen bezgov sirup, pa ga že odpiramo in mešamo v sladico? Splača se, saj so ti kozarčki z osvežilno jogurtovo kremo, polno okusa po limoni in bezgu, prava oda pomladi.
Jogurtova krema z limono in bezgom
Podlaga
- 5 piškotov savoiardov
- 5 žlic bezgovega sirupa
- 5 žlic vode
Krema
- 450 g grškega jogurta
- 2 dl sladke smetane
- 2–3 žlice sladkorja v prahu
- 6 žlic bezgovega sirupa
- lupinica 1 velike bio limone
- žlica limonovega soka
- vrečka utrjevalca smetane (kremfixa)
Priprava
- Vodo in bezgov sirup pomešamo.
- V kozarce položimo po en razpolovljen piškot in ga namočimo z bezgovcem.
- Krema: v posodi zmešamo jogurt, sladkor v prahu, bezgov sirup, limonov sok in lupinico.
- Z metlico primešamo še kremfix.
- Sladko smetano stepemo v ločeni posodi, nato pa jo s spatulo primešamo h kremi.
- Kremo z dresirno vrečko nabrizgamo v kozarčke.
- Kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Pred postrežbo okrasimo s splaknjenimi bezgovimi cvetovi in rezinami limone.
Priporočamo še: Losos v kremni omaki po toskansko (VIDEO)
Datum Objave: 25.5.2024 ob 06:05