Odprta Kuhinja

Jogurtova krema z limono in bezgom

Jogurtova krema z limono in bezgom (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Pod njo se skriva še v sirupu namočen piškotek, ki ublaži spoznanje, da se prehitro približujemo dnu kozarčka.

Komaj se je dobro ohladil sveže ustekleničen bezgov sirup, pa ga že odpiramo in mešamo v sladico? Splača se, saj so ti kozarčki z osvežilno jogurtovo kremo, polno okusa po limoni in bezgu, prava oda pomladi.

Jogurtova krema z limono in bezgom

Podlaga

  • 5 piškotov savoiardov
  • 5 žlic bezgovega sirupa
  • 5 žlic vode

Krema

  • 450 g grškega jogurta
  • 2 dl sladke smetane
  • 2–3 žlice sladkorja v prahu
  • 6 žlic bezgovega sirupa
  • lupinica 1 velike bio limone
  • žlica limonovega soka
  • vrečka utrjevalca smetane (kremfixa)

Priprava

  1. Vodo in bezgov sirup pomešamo.
  2. V kozarce položimo po en razpolovljen piškot in ga namočimo z bezgovcem.
  3. Krema: v posodi zmešamo jogurt, sladkor v prahu, bezgov sirup, limonov sok in lupinico.
  4. Z metlico primešamo še kremfix.
  5. Sladko smetano stepemo v ločeni posodi, nato pa jo s spatulo primešamo h kremi.
  6. Kremo z dresirno vrečko nabrizgamo v kozarčke.
  7. Kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
  8. Pred postrežbo okrasimo s splaknjenimi bezgovimi cvetovi in rezinami limone.

Priporočamo še: Losos v kremni omaki po toskansko (VIDEO)

Datum Objave: 25.5.2024 ob 06:05

Več iz te teme:

sladicejogurtjogurtova kremabezeg

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.