Jogurtovi mafini z jagodami v balzamičnem kisu

Slastno in malce osvežilno.

Za 8 kosov

Mafini
– 180 g moke
– 130 g sladkorja
– 2 veliki jajci
– 60 ml olja
– 160 g jogurta
– 1/4 žličke sode bikarbone
– 1/2 žličke pecilnega praška
– 3/4 žličke mlete burbonske vanilje
– lupinica 1/2 limone
– žlica limonovega soka
– jagode v balzamičnem kisu
– 4 jagode, 1/2 žičke medu
– 1/2 žličke belega balzamičnega kisa

Drugo
– 100 ml smetane za stepanje
– žlička sladkorja v prahu
– 80 g jagodne marmelade

Priporočamo še: Na pomladni gostiji pri blogerki Anji Burgar

Priprava

1. Jagode narežemo po dolžini na četrtine, dodamo med in beli balzamični kis. Dobro premešamo in pustimo, da odstoji vsaj pol ure v hladilniku.

2. V pekač za mafine naložimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.

3. V posodi zmešamo moko, burbonsko vaniljo, sodo bikarbono in pecilni prašek. Penasto stepemo sladkor in jajci. Nato dodamo jogurt, olje, sok in lupinico limone ter dobro premešamo. Ob počasnem mešanju dodamo še mešanico z moko.

4. Nadevamo v vdolbine pekača in pečemo 20–25 minut, vmes pekač obrnemo.

5. Ko so mafini ohlajeni, v sredino izrežemo 2–3 cm globoke luknjice premera okoli 1 cm in vanje nakapamo tekočino, ki je ostala od jagod z balzamičnim kisom, nato pa napolnimo z jagodno marmelado.
Do trdega stepemo smetano s sladkorjem v prahu.

6. Mafine okrasimo s stepeno smetano in jagodami z balzamičnim kisom.

Recept in fotografija: Anja Burgar, Use your noodles

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana