Odprta Kuhinja

Jogurtovi mafini z jagodami v balzamičnem kisu

A+   A-
Slastno in malce osvežilno.


Za 8 kosov


Mafini
- 180 g moke
- 130 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 60 ml olja
- 160 g jogurta
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 3/4 žličke mlete burbonske vanilje
- lupinica 1/2 limone
- žlica limonovega soka
- jagode v balzamičnem kisu
- 4 jagode, 1/2 žičke medu
- 1/2 žličke belega balzamičnega kisa

Drugo
- 100 ml smetane za stepanje
- žlička sladkorja v prahu
- 80 g jagodne marmelade
Priporočamo še: Na pomladni gostiji pri blogerki Anji Burgar

Priprava


1. Jagode narežemo po dolžini na četrtine, dodamo med in beli balzamični kis. Dobro premešamo in pustimo, da odstoji vsaj pol ure v hladilniku.

2. V pekač za mafine naložimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.

3. V posodi zmešamo moko, burbonsko vaniljo, sodo bikarbono in pecilni prašek. Penasto stepemo sladkor in jajci. Nato dodamo jogurt, olje, sok in lupinico limone ter dobro premešamo. Ob počasnem mešanju dodamo še mešanico z moko.

4. Nadevamo v vdolbine pekača in pečemo 20–25 minut, vmes pekač obrnemo.

5. Ko so mafini ohlajeni, v sredino izrežemo 2–3 cm globoke luknjice premera okoli 1 cm in vanje nakapamo tekočino, ki je ostala od jagod z balzamičnim kisom, nato pa napolnimo z jagodno marmelado.
Do trdega stepemo smetano s sladkorjem v prahu.

6. Mafine okrasimo s stepeno smetano in jagodami z balzamičnim kisom.

Recept in fotografija: Anja Burgar, Use your noodles
Datum Objave: 6.4.2019 ob 08:04

Več iz te teme:

smetanajagodemafini

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja