Juha z jajčnimi vlivanci in testenimi zvezdicami

Odpri galerijo
A+ A-
Nevsakdanja krepčilna juha.
Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: največ 5 minut.
Sestavine
- 1,5 l bistre goveje ali kokošje juhe
- 4 jajca
- 150 g drobnih jušnih testenin (zvezdice, rinčice, rižek, abeceda ipd.)
- peteršilj, drobnjak
- vsaj 50 g parmezana
- muškatni orešček
Priprava
1. Bistro mesno juho v loncu pristavimo.
2. Medtem v skodelico ubijemo jajca, jih odišavimo z muškatnim oreščkom in dobro razžvrkljamo s ščepcem soli. Parmezan naribamo, peteršilj sesekljamo in oboje zmešamo z jajci.
3. V vrelo juho zakuhamo testenine in jih kuhamo toliko časa, da se zmehčajo. Ker so drobne, bodo najverjetneje gotove že v 2 minutah.
4. Zdaj v vrelo juho vmešamo jajčno zmes in takoj odstavimo, da jajca ne zakrknejo, a se vseeno dovolj ogrejejo, da jih je varno uživati.
5. Juho ponudimo vročo, po njej pa postrežemo veliko skledo solate iz radiča, endivije, popečenih koščkov mesa iz juhe, malo fižola in sesekljanega česna.
Opomba: To je juha, ki jo Italijani pripravljajo za okrepitev v času bolezni. Česen v solati pa še dodatno pomaga pri tem. Zelo lačni si ob solati specite kos mesa ali ribe.
Nasvet: Ščep soli razbije beljakovinske vezi v beljaku, da ga lažje razžvrkljamo.
Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 30.10.2018 ob 19:10