Juha z motovilcem

Za vse ljubitelje toplih juhic je to idealna popestritev. Za štiri.

Sestavine

80 g motovilca, 70 g korenja
30 g pirinega zdroba
olje, 3 žlice maščobe po izbiri
liter jušne osnove, sol in poper po potrebi
nekaj kapljic limonovega soka ali balzamičnega kisa

Priprava

1. Operemo motovilec in odstranimo koreninice. Korenje naribamo na drobno.

2. Na segreti maščobi na hitro popražimo korenje in zdrob, nato zalijemo z jušno osnovo.

3. Ko juha rahlo vre približno 5 minut oz. toliko, kot potrebujeta zdrob in korenje, dodamo opran motovilec, ugasnemo ogenj in pokrijemo, da se motovilec omehča. Če nekaj časa vse skupaj s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo malo limonovega soka ali balzamičnega kisa ter ponudimo.

Namig: Juho postrežemo sveže pripravljeno, kajti dlje ko stoji, bolj grenka postaja. Če imate radi juhe, obogatene s smetano, lahko vmešate žlico kisle ali sladke smetane (glede na limono).
Priporočamo še: Regrat na sto načinov

Besedilo in recept: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva Legiša

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed