Odprta Kuhinja

Kako naredimo dišeče bezgovo maslo

Odpri galerijo
A+   A-
Namaz za sončno jutro.


Sestavine


- večji bezgov cvet
- 125 g masla
- bio pomaranča, žlička mletega sladkorja
Sorodne vsebine:

Čemaževo maslo in mousse iz dimljene postrvi

Zeliščno maslo

Priprava


1. Maslo pustimo na sobni temperaturi, bezeg očistimo, zelo drobno naribamo pomarančno lupinico.

2. Vse skupaj zmešamo v mešalniku in ponudimo ob mlečnem kruhu ali popečenih kruhkih za zajtrk.
Priporočamo še: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 29.5.2018 ob 13:05

Več iz te teme:

maslobezeg

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.