Kako naredimo dišeče bezgovo maslo

Namaz za sončno jutro.

Sestavine

– večji bezgov cvet
– 125 g masla
– bio pomaranča, žlička mletega sladkorja

Sorodne vsebine:

Čemaževo maslo in mousse iz dimljene postrvi

Zeliščno maslo

Priprava

1. Maslo pustimo na sobni temperaturi, bezeg očistimo, zelo drobno naribamo pomarančno lupinico.

2. Vse skupaj zmešamo v mešalniku in ponudimo ob mlečnem kruhu ali popečenih kruhkih za zajtrk.

Priporočamo še: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana