Kako naredimo domači čokolešnik (brez kuhanja)
Odpri galerijo
A+ A-
Suha mešanica za najbolj priljubljen obrok iz otroštva. Pripravimo jo lahko vnaprej, saj dobro zaprta na lačne trenutke počaka tudi nekaj tednov.
Domači čokolešnik
Za 5 obrokov (350 g).
- 200 g fino mletih ovsenih kosmičev
- 100 g fino mletih lešnikov
- 50 g pravega kakava ali čokolade v prahu
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 1/4 žličke cimeta
Priprava
1. Vse sestavine zmešamo med sabo.
2. Priprava obroka: 4–5 velikih žlic suhe mešanice damo v večjo skodelico. Segrejemo 250 ml mleka ali rastlinskega napitka in z njim prelijemo suho mešanico za čokolešnik. Dobro premešamo.
3. Po želji sladkamo z medom, sladkorjem ali katerim drugim sladilom. Čokolešnik se hitro zgosti, če je pregost, prilijemo še malo mleka. Potresemo ga lahko še s koščki lešnikov ali mletimi lešniki, po vrhu nastrgamo čokolado.
Koristen nasvet: Suho mešanico za domači čokolino in čokolešnik lahko pripravimo vnaprej, saj lepo počaka več tednov. Hranimo ju v temnem in hladnem prostoru v nepredušno zaprti posodi, kozarcu.
Priporočamo tudi: S tem trikom v eni potezi olupimo celo glavico česna (navdušeni boste)
Recept in fotografija: Barbara Šabeder Jančič
Deloindom.si: Kako pravilno očistiti kuhalno ploščo
Datum Objave: 25.8.2022 ob 08:08