Kako naredimo domači čokolino

Za vse, ki menite, da se take kašice, kot pride iz škatle, ne da namešati doma. Ta čokolino si boste za zajtrk pogosto privoščili tudi odrasli.

Kašica domači čokolino

Za pripravo suhe mešanice za 4–5 obrokov.

  • 250 g pirinega zdroba
  • 70 g čokolade v prahu
  • 50 g drobno mletih ovsenih kosmičev
  • po želji še cimet, vanilja

Priprava

1. Segrejemo 300 ml mleka ali kak­šnega rastlinskega napitka. Preden mleko zavre, vanj vmešamo 3–4 žlice suhe mešanice za domači čokolino. Kuhamo do vrenja in neprestano mešamo, da se kašica ne prismodi.

2. Ko zavre, odstavimo in počakamo nekaj minut, da se jed še malo zgosti.

Namig: Čokolino sladkamo po okusu z medom, sladkorjem, agavovim sirupom ali po vrhu nastrgamo temno, mlečno ali belo čokolado. Če je pregost, prilijemo še malo mleka in dobro premešamo.

Recept in fotografija: Barbara Šabeder Jančič

Priporočamo še: Češpljev clafoutis, najpreprostejši med vsemi (VIDEO)
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana