Odprta Kuhinja

Kako naredimo pečene kruhove kocke

Odpri galerijo
A+   A-
Te so pa po župi priplavale. Pečene kruhove kocke so odličen hrustljav element tako v juhah kot solatah, hkrati pa so super ideja, kako porabiti star kruh.


Sestavine



  • 350 g starega kruha (midva sva uporabila črnega in belega)

  • 4 žlice oljčnega olja

  • pol žličke soli

  • žlička česna v prahu

  • žlička origana

  • žlička timijana

  • 3 žlice fino naribanega parmezana


Priprava


1. Kruh narežemo na enako velike kocke.

2. V večji skledi zmešamo oljčno olje in vse začimbe in dodamo kruhove kocke ter jih premešamo, da se dobro navzamejo olja in začimb.

3. Razporedimo jih po velikem pekaču – ne smejo se dotikati.

4. Postavimo jih v pečico, segreto na 180 stopinj.

5. Po 10 minutah jih vzamemo ven, premešamo in potresemo s fino naribanim parmezanom.

6. Vrnemo jih v pečico in pečemo še 10 minut.

7. Pustimo jih, da se ohladijo.
Namig: Kruhove kocke bodo v zaprti posodi pridno čakale do 10 dni.

Preberite tudi: Kako se v kuhinji najbolj učinkovito znebiti vonja po zažgani hrani
Datum Objave: 30.1.2020 ob 08:01

Več iz te teme:

kruhkruhove kocke

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.