Kako naredimo pečene kruhove kocke

Te so pa po župi priplavale. Pečene kruhove kocke so odličen hrustljav element tako v juhah kot solatah, hkrati pa so super ideja, kako porabiti star kruh.

Sestavine

  • 350 g starega kruha (midva sva uporabila črnega in belega)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • pol žličke soli
  • žlička česna v prahu
  • žlička origana
  • žlička timijana
  • 3 žlice fino naribanega parmezana

Priprava

1. Kruh narežemo na enako velike kocke.

2. V večji skledi zmešamo oljčno olje in vse začimbe in dodamo kruhove kocke ter jih premešamo, da se dobro navzamejo olja in začimb.

3. Razporedimo jih po velikem pekaču – ne smejo se dotikati.

4. Postavimo jih v pečico, segreto na 180 stopinj.

5. Po 10 minutah jih vzamemo ven, premešamo in potresemo s fino naribanim parmezanom.

6. Vrnemo jih v pečico in pečemo še 10 minut.

7. Pustimo jih, da se ohladijo.

Namig: Kruhove kocke bodo v zaprti posodi pridno čakale do 10 dni.
Preberite tudi: Kako se v kuhinji najbolj učinkovito znebiti vonja po zažgani hrani
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana