Karamele z arašidovim maslom
A+ A-
Okus za nove generacije.
Sestavine
- 200 g arašidovega masla (čistega in nesladkanega)
- 125 g masla
- 300 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja muscovado
- 170 g kondenziranega mleka (sladkanega, dobite ga tudi v tubi)
Priprava
1. V pekaču velikosti 20 x 25 cm namažemo stranice z maslom, nato ga obložimo s peki papirjem.
2. V kozici stopimo maslo, dodamo obe vrsti sladkorja in mešamo, da se stopita.
3. Dodamo kondenzirano mleko in arašidovo maslo ter nenehno mešamo približno 15 minut.
4. Karamelno zmes vlijemo v pekač in pustimo na zraku, da se strdi.
5. Peki papir narežemo na koščke želene velikosti, v katere bomo zavili karamele.
6. Z ostrim nožem narežemo karamele in jih zavijemo v pripravljene papričke.
Namig: Lahko dodamo nekaj več osebne note in na notranjo stran papirja napišemo sporočilo ali svoje ime, telefonsko številko ... Ko bo obdarovanec odvijal papirček, bo prijetno presenečen.
Besedilo in recepti: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva legiša
Poskusite še: Praznični sirup z okusom medenjakov
Datum Objave: 21.12.2017 ob 09:12