Odprta Kuhinja

Karamele z arašidovim maslom

A+   A-
Okus za nove generacije.


Sestavine


- 200 g arašidovega masla (čistega in nesladkanega)
- 125 g masla
- 300 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja muscovado
- 170 g kondenziranega mleka (sladkanega, dobite ga tudi v tubi)

Priprava


1. V pekaču velikosti 20 x 25 cm namažemo stranice z maslom, nato ga obložimo s peki papirjem.

2. V kozici stopimo maslo, dodamo obe vrsti sladkorja in mešamo, da se stopita.

3. Dodamo kondenzirano mleko in arašidovo maslo ter nenehno mešamo približno 15 minut.

4. Karamelno zmes vlijemo v pekač in pustimo na zraku, da se strdi.

5. Peki papir narežemo na koščke želene velikosti, v katere bomo zavili karamele.

6. Z ostrim nožem narežemo karamele in jih zavijemo v pripravljene papričke.
Namig: Lahko dodamo nekaj več osebne note in na notranjo stran papirja napišemo sporočilo ali svoje ime, telefonsko številko ... Ko bo obdarovanec odvijal papirček, bo prijetno presenečen.

Besedilo in recepti: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva legiša

Poskusite še: Praznični sirup z okusom medenjakov

Datum Objave: 21.12.2017 ob 09:12

Več iz te teme:

sladicamasloarašidibožičdarilokaramelaarašidovo maslo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja