Klapavice v beli buzari

Odpri galerijo
A+ A-
Preprosta, a izvrstna jed s školjkami.
Sestavine za 4 osebe
- 1 kg mešanih školjk
- 2 dl suhega belega vina
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- beli poper v zrnu
- 4 stroki česna
- peteršilj
Priprava
1. Školjke temeljito očistimo.
2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.
3. V širšo posodo nalijemo oljčno olje, na katerem zelo na hitro prepražimo školjke ter sesekljana česen in peteršilj. Prilijemo vino in 2 decilitra vode, zavremo, začinimo s sveže mletim belim poprom (po potrebi tudi s soljo) in počasi kuhamo slabih 10 minut.
4. Školjke postrežemo z dobrim domačim kruhom in kozarcem vina, kakršno smo uporabili pri kuhi.
Opomba: za gostejšo omako dodamo žlico drobtin.
Priporočamo še: Školjke: pravila nakupa in priprave
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 1.6.2018 ob 20:06