Odprta Kuhinja

Kokoš s čebulo in korenjem v rdečem vinu

A+   A-
Ne pozabite dodati gorčičnih zrn.



Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine


- 2 kokošji bedri
- 2 žlici gorčice, 2 veliki čebuli, 4 večji korenčki
- 4 dl rdečega vina
- timijan, sol, poper, 5 poprovih zrn, 1 žlica gorčičnih semen

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

2. Čebuli narežemo na krhlje ali debelejše rezine, korenje na trakove in naložimo v pekač.

3. Kokošja bedra najprej umijemo, popivnamo s servieto, nato jim odstranimo kožo z mastjo. Na notranji strani poiščemo sklep in nad njim belo liso maščobe ter na tistem mestu v sklepu bedro prerežemo na pol. V vsak kos površinsko zarežemo in premažemo z gorčico. Kose mesa naložimo v pekač.

4. Poprova in gorčična zrna grobo zdrobimo v možnarju in jih potresemo po mesu v pekaču.

5. Ob strani previdno prilijemo rdeče vino in pekač postavimo v segreto pečico.

6. Pečemo 30–35 minut, med peko meso dvakrat obrnemo.

7. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

8. Ponudimo s hrustljavim kruhom, s katerim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake.
Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.

Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 19.10.2018 ob 16:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: